Wonen

Uw eerste hypotheek

Hoewel er veel verschillende soorten hypotheken zijn, hebben ze allemaal hun voor- en nadelen. Het meest voorkomende type hypotheek is de conventionele hypotheek, waarvoor een credit score van 620 of hoger vereist is. Maar u kunt vaak een particuliere lening verzekering overslaan met dit type lening. Het is ook het meest voorkomende type hypotheek en het is misschien de beste optie als u een zeer goed krediet hebt. U kunt ook informatie vinden over de voor- en nadelen van verschillende soorten thuis leningen op websites zoals Bankrate. Wilt u meer leren over hypotheken en welke het beste bij u past? Lees dan deze blog! 

Uw situatie 

Ten eerste moet u uw financiële situatie bepalen. Een hypotheek met een vaste tarief is goed voor mensen die van plan zijn om minstens vijf jaar in hun huis te wonen. Als u na een paar jaar alleen van plan bent om uw huis te verkopen, kan een hypotheek met variabele tarief een betere keuze zijn. Als u van plan bent om te herfinancieren of te bewegen, moet u een hypotheek met variabele tarief overwegen. Als u van plan bent om uw woning in vijf jaar te verkopen, is een hypotheek met variabele tarief gunstiger voor u.

U kunt kiezen uit verschillende hypotheken. De meest voorkomende is de hypotheekrente 20 jaar vast, maar er zijn ook enkele kortere opties. U kunt kiezen tussen een lening van 10 jaar en een lening van vijf jaar. De meeste hypotheken hebben een vaste rentevoet, wat betekent dat de rentevoet hetzelfde blijft in het hele leven van de lening. Verstelbare tarief hypotheken zijn een geweldige optie als u voor een korte periode in een lage rente wilt vergrendelen, maar ze verhogen toen de rente toenemen.

Wanneer u hypotheken vergelijkt, moet u rekening houden met uw persoonlijke situatie. Als u al heel lang in uw huis woont, kan een hypotheek met een vaste tarief de betere optie voor u zijn. Als u van plan bent om om het even om het andere jaar te bewegen, is u misschien beter bij het kiezen van een hypotheek met instelbare tarief. Bovendien is het belangrijk om de terugbetalingsperiode van de lening te overwegen. Dit kan een verschil maken in uw algehele maandelijkse betalingen.

Maandelijkse betaling

De maandelijkse betalingen voor hypotheken met vaste tarief zijn de meest betaalbare optie als u een stabiele baan heeft. Ze kunnen echter duur zijn als je in een grote omgeving bent. Om deze reden is het belangrijk om rekening te houden met uw inkomen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Een hypotheekverstrekker vergelijkt uw inkomsten en uitgaven tegen uw schulden en vergelijken ze met uw inkomen. Een lening met een hoge inkomen is een betere optie.

Misschien bent u verrast om te horen dat een conventionele hypotheek een aanbetaling van 20% vereist. Hoewel dit geldt voor een conventionele lening, zijn er veel door de overheid gesteunde leningen beschikbaar die geen aanbetaling nodig hebben. Maar de aanbetaling voor een conventionele lening is slechts 3%. Naast een hypotheek met een vaste tarief, moet u ook de kredietrating en inkomen van de geldschieters controleren. Een lening die een hoge rente heeft, is niet zo flexibel als een lening van 30 jaar.

Laatste tips 

Zorg ervoor dat uw tegoed schoon is voor een hypotheek. Als u in de schulden bent, wijzigt u geen taken voor ten minste twee jaar. De geldschieter maakt zich misschien zorgen over uw huidige situatie, dus ze kunnen u weigeren als u in een rechtszaak bent. Het kan uw hypotheekbetalingen moeilijk maken, dus het is het beste om deze dingen in gedachten te houden. Zodra je deze hindernis hebt gewist, ben je goed op weg om een huis te bezitten.

Als u een huis koopt, moet u bewijzen dat u het inkomen hebt om de betalingen te doen. In de meeste gevallen moet u een aanzienlijke aanbetaling hebben. Een aanbetaling van 10% is bijvoorbeeld typerend voor eerste kopers. De rest van de aankoopprijs is de hypotheek. Als uw LTV 90% is, moet u de resterende 90% lenen. Lower LTV betekent dat u betere rentetarieven krijgt. Wilt u uw maximale hypotheek berekenen, klik dan op de link! 

Geef een reactie