Algemeen

Hoe leased u een EV?

Veel bedrijven willen elektrische auto's betaalbaar maken en het aanbieden van zakelijke leasing is een geweldige manier om dit te doen. In feite wordt nu 80 procent van alle EV's geleased. Deze regeling is populair omdat werknemers zo elk jaar een nieuwe auto kunnen leasen en de maandelijkse betalingen lager zijn dan die van de aankoop van een nieuwe auto. Bovendien worden de elektrische auto's ook steeds populairder bij EV-liefhebbers, omdat de EV's goedkoop zijn en er goed uitzien op de tweedehands automarkt. Wilt u graag een elektrische lease auto of denkt u aan zakelijk leasen? Lees dan deze blog! 

Goedkoper

Een voordeel van het leasen van een elektrische auto zijn de lagere gebruikskosten. In vergelijking met benzine of diesel zijn de gebruikskosten van EV's veel lager. De HMRC raamt de kosten per mijl voor een EV op vier pence. Ter referentie, een 2.0-liter benzine auto heeft een AFR van 18p. Dit betekent dat een bedrijf dat een elektrische auto least maar liefst 2100 euro kan besparen gedurende de levensduur van het voertuig.

 

Als u een elektrische auto koopt, moet u een hoger voorschot betalen dan wanneer u de auto rechtstreeks koopt. Een ander voordeel van leasen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de afschrijving. Dit kan een grote zorg zijn voor veel eigenaren van een elektrische auto. Met leasen kunt u echter een nieuwe auto krijgen tegen een lagere prijs dan wanneer u hem koopt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de afschrijving, want je kunt hem gewoon teruggeven aan de leasemaatschappij als je er een bepaald aantal keer mee hebt gereden.

Aanschafkosten

Gelukkig groeit de EV-markt snel. De aanschafkosten van een elektrische auto zijn zo laag dat veel mensen het zich kunnen veroorloven om er een te leasen, vooral als ze de auto voor hun werk of school moeten gebruiken. Zelfs als u een kleine ondernemer bent, kunt u een elektrische auto leasen voor een paar maanden of een jaar om een idee te krijgen van hoeveel u zult besparen. Als u wilt investeren in een elektrische auto, overweeg dan een zakelijke lease. Dit is een uitstekende manier om een elektrische auto betaalbaarder te maken.

 

Met zakelijke leasing kunt u profiteren van federale inkomstenbelasting voordelen en andere stimulansen. Uw bedrijf kan u helpen elektrische auto's betaalbaar te maken, en het kan zo simpel zijn als het aanbieden van een autolease aan uw werknemers. Bovendien geniet u van de voordelen van een elektrische auto terwijl u de maandelijkse betalingen doet. Dus hoewel de initiële betaling vaak hoger is dan de kosten van een gelijkwaardige lening, bespaart u elke maand geld op de belastingen.

 

Naast een lagere maandelijkse betaling, biedt EV-leasing ook gemoedsrust. De batterij en de elektrische motor worden gedekt door een fabrieksgarantie van minimaal vier jaar. Dit betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over de degradatie van de batterij na verloop van tijd. In feite is de goedkoopste elektrische auto lease goedkoper dan een hamburger in een fast-food restaurant. Dus, waar wacht u nog op?

Uw beslissing

De eerste stap bij de aanschaf van een elektrische auto is het kiezen van een model en de lengte van het leasecontract. Zolang de EV's betaalbaar geprijsd zijn, zal het bedrijf u helpen een voertuig te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Meestal zal het minder dure model minder per maand kosten, wat voor beide partijen voordelig kan zijn. Als u een nieuwe auto nodig hebt, kunt u uw werkgever vragen om af te zien van de jaarlijkse kilometergrens en de maandelijkse betaling. U kunt ook onderhandelen over een lagere maandelijkse betaling door de autodealer te vragen een goedkoper tarief te bieden.

 

Het grootste voordeel van zakelijk leasen is dat u een elektrische auto kunt leasen en de kosten voor het onderhoud ervan kunt laten dekken. Naast het besparen van geld, heeft zakelijk leasen nog veel meer voordelen. Zo zijn elektrische auto's milieuvriendelijker dan traditionele voertuigen en kunnen ze voordeliger worden belast dan andere voertuigen. Dit kan zowel voor u als voor het milieu gunstig zijn. Dit kan u als ondernemer helpen geld te besparen, en uw klanten zullen er ook blij mee zijn!

Geef een reactie