Gezondheid

Schoonmaken 101

Als u uw vloeren wilt schoonmaken, wilt u het juiste schoonmaakgereedschap kiezen. Het belangrijkste gereedschap is de mop. Hoewel veel huiseigenaren zweren bij de ouderwetse dweilen met touw, stroken en sponsjes, kunnen ze hard zijn voor uw hardhouten of laminaatvloeren. Swiffer Wet Jet is een alternatief. Dit product gebruikt wegwerpdoekjes om elk type vloer te schrobben zonder krassen te maken op het oppervlak. Deze doekjes kunnen worden gebruikt voor verschillende vloersoorten en zijn zacht genoeg om dagelijks te gebruiken. Wilt u meer leren over welke voersoorten gemakkelijk zijn schoon te houden? Lees dan deze blog! 

Schoonmaakmiddelen 

Vloeibaar afwasmiddel is de beste keuze voor het reinigen van vloeren. Dit product bevat niet-pathogene bacteriën die vuil, vet en andere afval moleculen afbreken. Ze zetten deze om in kooldioxide, dat gemakkelijk wordt weggeveegd. Zorg er wel voor dat u de vloer goed naspoelt nadat u hem met dit product hebt schoongemaakt. Anders kan het een residu achterlaten dat moeilijk te verwijderen is. Na gebruik van dit product kunt u de vloer het beste met schoon water reinigen om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

 

Witte azijn kan worden gebruikt om vloeren schoon te maken. Deze zure reiniger snijdt door vuil, maar kan het oppervlak zachter maken en kromtrekken. Alcohol is een andere goede optie voor het reinigen van houten en laminaatvloeren. Houd er wel rekening mee dat het schoonmaakmiddel niet zo effectief is op hardhouten vloeren. Gebruik een milder schoonmaakmiddel op plaatsen waar veel gelopen wordt. Zorg ervoor dat u alle instructies volgt voordat u een schoonmaakmiddel op uw vloer gebruikt.

Vloer typen

Een van de eenvoudigste manieren om laminaatvloeren schoon te maken, is het gebruik van een schoonloopmat. Een houten vloer bij laminaatparket.nl, zoals laminaat is lastig schoon te maken na dat deze vies is geworden van iets vochtigs. Pas daarom deze actie toe. Dit helpt voorkomen dat vuil van buiten naar binnen wordt gesleept. Mensen die op blote voeten lopen kunnen krassen op de vloer krijgen, dus het is het beste om een welkomstmat bij de ingang van uw huis te leggen. Dit maakt het ook gemakkelijker voor bezoekers om hun voeten af te vegen voor ze binnenkomen. U kunt zelfs plantaardige olie gebruiken om krassen of deuken te verwijderen. Denk er wel aan dat dit type vloer niet kan worden overgeschilderd, dus zorg ervoor dat u het onderhoud bijhoudt. Naast een vloer van vinyl zijn er ook andere soorten vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit zijn onder andere laminaatvloeren, hardhouten vloeren en vinyl. Als u een laminaatvloer hebt, kunt u een schoonmaakmiddel op basis van was gebruiken. Hiermee kunt u vlekken op oliebasis verwijderen. Op dezelfde manier kunt u een vloer met een WD-40 gebruiken om een schuur spoor te reinigen. Met deze producten verwijdert u olie en zeep van uw vloer.

Conclusie 

Denk er bij het kiezen van een vloer reinigingsproduct aan dat de geur uw zintuigen niet mag irriteren. Hoewel bleekmiddel een blijvende geur op uw vloeren kan achterlaten, geeft u misschien de voorkeur aan een reinigingsmiddel met een minder sterke geur. Probeer een product te vinden met een milde geur en dat geen laagje op de vloer achterlaat. Als uw gezin gevoelig is voor geuren, kunt u overwegen een vloer scrub te gebruiken die een geur heeft die u kunt verdragen.

 

Geef een reactie