Algemeen

Waarom visuele content onmisbaar is voor jouw bedrijf

Stel je voor: je scrolt door je tijdlijn vol tekst na tekst. Wat blijft er hangen? Precies, die ene animatievideo of die spraakmakende bedrijfsvideo. Het is geen geheim dat we visuele wezens zijn. Beeldmateriaal wordt sneller verwerkt door ons brein dan tekst, en dat heeft effect op hoe goed we informatie onthouden. Een krachtige animatievideo kan jouw boodschap niet alleen verspreiden, maar ook echt laten leven bij je doelgroep.

Niet alleen is visuele content leuk om naar te kijken, het verhoogt ook de betrokkenheid bij je merk. Kijkers zullen langer op je website blijven hangen, sneller op zoek gaan naar meer informatie en vaker overgaan tot aankoop van een bedrijfsvideo. Kijkers zullen langer op je website blijven hangen, sneller op zoek gaan naar meer informatie en vaker overgaan tot aankoop. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet voor zijn bedrijf?

Tips om opvallende visuele content te creëren

Goed, je bent overtuigd: je wilt aan de slag met visuele content. Maar waar begin je? Allereerst is het belangrijk om consistentie in je beelden te brengen. Zorg ervoor dat alles wat je maakt herkenbaar is en past bij de identiteit van je merk. Dit betekent niet dat elke foto of video er hetzelfde uit moet zien, maar een rode draad in stijl en kleurgebruik is essentieel.

Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop. Een originele bedrijfsvideo laat een blijvende indruk achter. Denk aan een script dat niet alleen informatief is, maar ook echt een verhaal vertelt. Mensen houden van verhalen, dus pak die kans! En voor de fotografie? Probeer eens vanuit verschillende hoeken te denken – letterlijk en figuurlijk.

Platforms die geschikt zijn voor jouw visuele content

Nu heb je waanzinnige visuele content gemaakt, maar waar laat je het zien? Instagram en Pinterest zijn dé platforms voor beeldmateriaal. Met miljoenen dagelijkse gebruikers zijn dit de plekken waar jouw video’s en foto’s gezien kunnen worden door een groot en breed publiek.

Maar vergeet ook zeker LinkedIn en Facebook niet bij het plaatsen van een krachtige bedrijfsvideo. Deze platforms hebben elk hun eigen dynamiek en doelgroep, wat kansen biedt om je bereik verder uit te breiden.

Van planning tot publicatie

Random wat content online gooien is als spaghetti tegen de muur gooien en hopen dat het blijft plakken – niet echt effectief dus. Een goede contentkalender is wat je nodig hebt. Door te plannen wanneer je wat post, zorg je voor een gestage stroom aan content die je doelgroep op het juiste moment bereikt.

Bij het plannen is het ook belangrijk om rekening te houden met speciale data of evenementen in jouw branche. Is er een belangrijke beurs op komst? Zorg dan dat je rond die tijd een relevante animatievideo klaar hebt staan.

Het meten van succes en aanpassen van strategieën

Oké, je hebt nu fantastische content gemaakt en gepubliceerd volgens een slimme kalender, maar hoe weet je of het werkt? Hier komen tools als Google Analytics en social media statistieken om de hoek kijken. Deze tools geven inzicht in wat wel en niet werkt, zodat jij je strategie kunt bijsturen waar nodig.

Het mooie van digitale marketing is dat niets in steen gebeiteld staat. Zie je dat een bepaalde animatievideo veel engagement oplevert? Probeer dan te achterhalen wat het succesvol maakt en gebruik deze inzichten voor toekomstige content.

Geef een reactie