Algemeen

Bedrijfsafval op de juiste manier verzamelen

Het is zeer belangrijk dat bedrijfsafval op de juiste manier verzameld en verwerkt wordt zodat het niet in de natuur terecht komt. Als eigenaar of leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de afval die het bedrijf produceert en daarom kan je het beste onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hier kan je meer vinden over de verschillende mogelijkheden voor het verzamelen van uw bedrijfs afval.

Maak gebruik van containers

Als je een vaste plek wilt creëren voor het opslaan van afval dan kan je het beste overwegen om afval containers aan te schaffen. Containers zijn namelijk gemaakt voor het opslaan van afval tot dat de afvalverwerker de verzamelde afval komt ophalen. Als je bedrijf werkt met veel verschillende materialen en metalen dan is het verstandig om meerdere containers te hebben en het afval op de juiste manier te scheiden. Waardevolle metalen en materialen zoals koper, metaal, ijzer, hout en papier kunnen namelijk gerecycled worden. Als je veel van deze materialen verzameld hebt dan kan je dit verkopen aan een bedrijf die het gaat recyclen en dat is beter dan weggooien. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu maar ook het bedrijf waar je eigenaar van bent of leiding aan geeft kan er er aan verdienen. 

Verschillende soorten containers 

Er zijn veel verschillende soorten containers en voor elk materiaal heb je wel een gepaste container. Zo zijn er voor chemische en gevaarlijke materialen en stoffen aparte containers zodat het afval op een veilige en de juiste manier opgeslagen word. Veel bedrijven schaffen meteen meerdere 10m3 container aan omdat deze containers groot zijn en er dus ook veel afval verzameld kan worden voordat het verkocht word of verwerkt wordt door een afvalverwerker. 

Sluit een contract af

Als je wilt dat een afvalverwerker regelmatig de ingezamelde materialen en andere soorten afval komt ophalen, dan is het belangrijk dat je een voordelig contract afsluit bij de afvalverwerker. In veel gevallen krijg je dan ook een of meerdere 6m3 container van het bedrijf maar dat is niet altijd zo. Ook zijn de contracten waarbij je een container krijgt vaak duurder en kan je het beste zelf meerdere containers aanschaffen voor een bedrijf of onderneming. Voordat je een contract afsluit is het natuurlijk wel belangrijk dat je de verschillende afvalverwerkers hebt onderzocht. Aan de hand van een onderzoek kan je er namelijk achter komen welke partij de beste diensten en service verlenen. Ook zie je meteen welke partij het voordeligst is. 

 

Geef een reactie