Wonen

Voordelen van op maat gemaakte gordijnen

Je gaat verhuizen en dan is een van de aankopen die je hoogstwaarschijnlijk gaat doen: het halen van gordijnen. En dit is altijd leuk om te doen want je krijgt weer een kans om wat nieuws uit te zoeken dat goed past bij je interieur en je huis om te toveren tot een paradijs. Om dit soepel te laten verlopen doe je er goed aan te gaan voor op maat gemaakte gordijnen. Is dat nodig? Niet altijd, maar is het handig? Absoluut. Wat in ieder geval zeker is, is dat niemand ooit spijt heeft van op maat gemaakte gordijnen en dat is niet zonder reden: hier zijn de voordelen van op maat gemaakte gordijnen voor je op een rijtje gezet.

Makkelijk te plaatsen

Er is niets vervelender dan gordijnen in huis halen omdat je ze heel tof vindt, maar erachter te komen dat ze niet of nauwelijks passen. Natuurlijk valt er vaak wel een mouw aan te passen en is het mogelijk om te denken: we doen het er mee. Maar toch is het altijd een tegenvaller. Maar met een houten jaloezie op maat heb je hier dus helemaal geen last van omdat de gordijnen speciaal voor jouw raam zijn gemaakt. Hierdoor is het heel makkelijk om ze te plaatsen. Alles heeft precies de juiste afmetingen waardoor je niets hoeft af te zagen of extra te kopen in de winkel.

Handiger in gebruik

Het gerommel met je gordijnen als ze net te kort of te lang zijn is eigenlijk heel vervelend. Je hebt het er misschien voor over als ze onwijs mooi zijn maar het liefste wil je het beste van beide werelden. Dus je hebt: én hele mooie witte houten jaloezieën, en ze passen ook nog eens perfect waardoor je in al de tijd dat je ze hebt hangen, geen zorgen hoeft te maken over het gebruik ervan omdat ze perfect op maat zijn gemaakt. Het nadeel van niet op maat gemaakte gordijnen is dat ze ook een stuk sneller kapot gaan. Een niet passend gordijn zal altijd ergens knellen of ergens niet helemaal goed zitten, hierdoor ben je je gordijnen sneller kwijt dan rijk.

Licht en donker

De belangrijkste functie van gordijnen is het bepalen van het licht in de ruimte. Met op maat gemaakte gordijnen is dit het beste mogelijk omdat je geen strepen licht overhoudt, of moeite moet doen om de gordijnen helemaal open te doen. Op elk moment van de dag kan het dus extra handig uitkomen om je gordijnen op maat te maken.

Geef een reactie