Algemeen

Zonder alarmsysteem je winkel afsluiten is vragen om problemen

Er zijn ontzettend veel verschillende alarmsystemen op de wereld. Maar er zijn er maar een paar die echt voldoen aan alle wensen en eisen. Een alarmsysteem dat je precies zo kun instellen dat je een melding krijgt wanneer iemand, na sluitingstijd, binnen komt die er niet hoort te zijn, maar die niet de hele buurt wakker rinkelt is een veel gevraagd systeem. Anderen zweren weer bij een alarmsysteem dat de hele boel bij elkaar gilt als je ongenode gasten in je winkel hebt. Er is voor beide systemen wel wat te zeggen. Kies bijvoorbeeld voor het jablotron 100 alarmsysteem. Dat is een alarmsysteem dat zo professioneel is dat je er online zelfs geen prijzen van kunt vinden. Niet omdat het zo duur is, maar omdat het bedrijf wil dat dit alarmsysteem alleen kan worden aangelegd door echte professionals.

Wat verwacht jij van je alarmsysteem?

Wil je dat het alarmsysteem direct schakelt met een beveiligingsdienst of de politie op het moment dat het in werking wordt gesteld of wil je dat alleen jij een berichtje krijgt? Moet het systeem ervoor zorgen dat alle deuren direct op slot gaan zodat je ongenode gasten niet meer naar buiten kunnen? Wil je dat het systeem direct begint met het maken van beelden om de identificatie van de inbrekers te vergemakkelijken? Er zijn zoveel systemen, laat je vooral informeren over alle mogelijkheden.

Wat kun je nog meer doen?

Heb je een winkel? Zorg er dan altijd voor dat alle deuren die op slot kunnen, dat ook daadwerkelijk zijn. Iedere deur is weer een nieuwe hindernis. Ook kun je een felle lamp op een sensor in je winkel hangen. Zodra er mensen binnenkomen die daar niet horen te zijn floept de lamp aan en staan ze vol in het zonnetje. Je kunt er ook voor zorgen dat er geen dure items voor het grijpen liggen als jij naar huis gaat. Ruim heel demonstratief alles weg en geef daarmee al een signaal af.

Zorg voor goed contact met je buren

Heb je een winkel in een winkelstraat? Dan is de kans groot dat boven jouw winkel en aan de overkant mensen wonen. Zij zullen eerder zien dan wie dan ook als er iets loos lijkt. Zorg dus dat al je buren jouw telefoonnummer hebben en druk ze op het hart te bellen als ze iets verdachts zien. Ze kunnen, als ze dat liever doen, ook de politie inschakelen. Door dit netjes te vragen, zullen ze je vast willen helpen. 

Geef een reactie