Vrije tijd

Dit kun je doen tijdens een dagje/avondje met je vrienden

Zijn jij en je vriendengroep de dure avondjes bier drinken in een café helemaal beu met de huidige prijzen die er gevraagd worden? Ben je nog op zoek naar andere leuke ideeën om samen te doen die minder geld kosten? In deze blogpost bespreken we de verschillende opties met je!

Plan een spelletjesavond

Allereerst is het een leuk idee om samen te gamen. Ga op zoek naar een spel dat jullie allemaal leuk vinden en dat jullie gelijktijdig kunnen spelen. Neem bijvoorbeeld allemaal je eigen laptop mee en verzamel bij iemand thuis. Wel is het nodig dat diegene thuis een goede internetverbinding heeft. Verder kun je allemaal wat lekkers meenemen en de kosten voor het bier verdelen. Zo heb je een leuke avond, voor een leuke prijs!

Ook is het een idee om een bordspelletjesavond te houden en ga voor een spel dat je kunt spelen met meerdere spellers. Houden jullie van een bekend bordspel of gaan jullie liever voor iets zoals magic the gathering cards? Het kan allemaal! Wanneer jullie mtg kaarten aanschaffen, kunnen jullie de kosten hiervan natuurlijk verdelen. Zo is iedereen even duur uit. Dit spel is een ruilspel en kan vanaf twee spelers gespeeld worden: een ideaal spel voor de liefhebbers van fantasy!

Samen voordelig eten en drinken

Houden jullie écht van eten onder het genot van een drankje? Natuurlijk kun je dit nog steeds samen doen. Maar, kies deze keer niet voor een horecagelegenheid, maar plan het bij iemand thuis! Het is een leuk idee om bijvoorbeeld samen te picknicken. Zorg ervoor dat iedereen wat lekkers meeneemt. Daarnaast is het ook een leuk idee om samen te koken en een diner te organiseren. Zo kan iedereen een eigen gang bereiden. Kook slim en kies voor B-merken in plaats van A-merken.

Goedkoop uitje regelen

Vind jij het ook wel eens lekker om weg te zijn van huis? Dan is het verstandig om te zoeken naar goedkopere uitjes. Ga naar een goedkoop restaurant of een restaurant met een vaste menuprijs. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten. Ook kun je bijvoorbeeld alleen een hoofdgerecht nemen en het toetje ergens anders nuttigen. Verder is het een tip om websites van pretparken, bioscopen en dierentuinen in de gaten te houden. Veel van deze plekken hebben regelmatig leuke acties. Zeker nu de mensen wat minder te besteden hebben, is het voor hen nog steeds belangrijk om genoeg mensen te trekken. Hier kun jij ook weer van meeprofiteren! Ga jij een dagje weg? Neem dan je eigen eten en drinken mee. Dit scheelt je weer enorm in kosten! 

Geef een reactie