Vrije tijd

Intimiteit in de slaapkamer: tips

Heb je al lang een relatie en merk je dat er sprake is van een sleur in de slaapkamer? Of heb je juist net een relatie maar vind je het lastig om open te zijn over wat er in de slaapkamer gebeurd? Dan ben je in beide gevallen niet de enige. Intimiteit kan heel fijn zijn, maar het is soms ook heel lastig om hier open over te zijn. Het raakt vaak toch een kwetsbaar deel van onszelf aan waardoor het best lastig kan zijn om aan te geven wat je wel of niet fijn vindt en dit kan op lange termijn, of dus ook korte termijn, toch een rol gaan spelen in de omgang die je hebt naar elkaar. Je ziet vaak dat mensen het moeilijk vinden om dingen naar elkaar uit te spreken en hopen dat wat hun dwars zit vanzelf voorbij gaat, maar meestal is het tegenovergestelde het geval, wat super zonde is! Want intimiteit kan juist een enorme kracht zijn binnen een relatie. Hier zijn een paar tips om de mate van intimiteit te verbeteren.

Kwetsbaarheid is kracht

Kwetsbaarheid is iets dat voor veel mensen toch hoge drempel heeft. In de wereld waar we leven zijn we erg op onszelf gericht, wat zijn voordelen en nadelen heeft. Het grootste nadeel is dat het collectiviteitsgevoel toch minder wordt, waardoor het moeilijker is om te communiceren met je naasten. Je houdt dingen eerder voor jezelf, ook al zou je het graag anders zien. Kwetsbaarheid betekent ook openen en een ander binnenlaten, en dat is toch best moeilijk. Maar het tevens ook een enorme kracht. Je krijgt zoveel terug wanneer je voor jezelf besluit dat jouw kwetsbaarheid er mag zijn.

Praat erover buiten de slaapkamer

Om het jezelf makkelijker te maken is het een aanrader om buiten de slaapkamer het gesprek te voeren, zodat het in bed gewoon vanzelf kan gaan. Dus je neemt de informatie gewoon mee naar bed waardoor het gemakkelijker voelt om het toe te passen. Stel je voor je geeft aan dat je liever condooms gebruikt, kan iemand dat in de slaapkamer meteen weten en dan hoef je er tijdens de daad niet meer over te praten.

Wees niet bang voor hulpmiddelen

Durex glijmiddel is een hele fijne en lowkey manier om de boel wat spannender te maken. Glijmiddel heeft het beeld dat het alleen gebruikt kan worden wanneer een vrouw moeilijk in de stemming komt, maar het is ook een hele leuke manier om te gebruiken als experiment.

 

 

Geef een reactie