Vrije tijd

Klassieke hapjes voor bij de borrel

Vrienden of familie bij elkaar, een verjaardag of een evenement, op iedere tafel zie je waarschijnlijk wel een borrelhap klaarstaan. De tapas van de Nederlanden, zou je het kunnen noemen. De kans is groot dat wanneer er een glas wijn uit de kast wordt gehaald, dat gepaard gaat met een klein hapje. Een borrel heeft zoveel varianten, en dan maakt het extra makkelijk om ervan te genieten. Het blijft altijd een kleine verrassing. En als jij degen bent die de glazen wijn of het flesje bier uit de koelkast haalt, dan is het natuurlijk ook weer een uitdaging om wat leuke dingen voor de borrel te bedenken. Gelukkig is het niet moeilijk en heb je een hoop klassieke borrelhapjes waar je altijd wel mee scoort. Weet je even niets te bedenken? Dan kom je met deze borrelhapjes al een heel eind!

Kaas

Je doet het op brood, het ligt altijd wel in de supermarkt, en het is niet weg te denken uit het hoofd van de Nederlander. En hoe je het ook went of keert, is eigenlijk ook niet weg te denken van de borrelplank. Desalniettemin is het absoluut mogelijk om hiermee te experimenteren. Want er zijn zoveel verschillende soorten kaas dat je eigenlijk niemand ooit echt kan teleurstellen. Je kunt online kaas kopen en kiezen uit veel soorten, waardoor er ondanks dat het een klassiek hapje is, nog steeds een verrassing mogelijk is! Raclette kaas kopen is bijvoorbeeld een hele goede wanneer je wilt gaan voor net een andere kaas dan je gewend bent, zoals jong belegen kaas. Het is relatief zacht en mild, waardoor je ook de moeilijkere eters nog tevreden kan stellen, terwijl je nog steeds kiest voor net een nieuwere smaak bij de wijn.

Olijven

Old time favorite zijn absoluut olijven. Het is grappig want: of je vind het verschrikkelijk lekker, of je vind het verschrikkelijk vies. Maar het is absoluut altijd de moeite waard om de olijven op tafel te zetten omdat er altijd wel iemand is die er graag van eet. Je kunt een leuke mix maken van verschillende olijven en een andere grote aanrader is dat je ze vers koopt. Een echte afrader is ze kopen uit blik, deze zijn vooral bedoeld voor salades. Maar vers zijn olijven het allerbeste en ze gaan ook nog eens goed met kaas.

Brood

En nu maak je de borrelplank af met een klein broodje. Haal vers brood en serveer het wanneer het net uit de oven is gekomen. Samen met een dipje en tada: je hebt de meest klassieke maar ook gewilde borrelplank.

 

Geef een reactie