Vrije tijd

Verschillende soorten zakjes 

Zakjes zijn super handig voor het opbergen of meenemen van verschillende soorten producten. Er zijn daarom ook veel verschillende soorten zakjes op de markt. Daar vertellen wij je graag meer over! Daarom vindt je hier verschillende soorten zakjes en de functie ervan en dat is wel zo prettig om te weten.

Het oude vertrouwde boterhamzakje  

Iedereen heeft vast wel een rolletje met boterhamzakjes in de kast liggen. Deze zakjes worden al erg lang gebruikt en zijn handig voor verschillende redenen. Je kunt namelijk vrijwel alles in deze zakjes stoppen en hem daarna dichtknopen. Boterhamzakjes worden echter vooral gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden, om boterhammen in mee te nemen. Vooral scholieren vinden dit handige zakjes om te gebruiken, omdat het veel minder plek in beslag neemt dan een boterhamtrommel. Ook worden boterhammen door werkende mensen vaak in een boterhamzakje meegenomen. Het nadeel aan deze zakjes is dat ze snel kunnen scheuren en daarom niet erg geschikt zijn voor scherpere producten zoals spijkers.

Sterk en hersluitbaar: Gripzakjes

Als je op zoek bent naar een wat sterker zakje, wat je gemakkelijk open en dicht kan doen dan moet je gaan voor gripzakjes! Gripzakjes kun je ook voor veel verschillende dingen gebruiken. Omdat ze niet snel scheuren en sterk zijn, worden ze vaak gebruikt om schroeven of spijkers in te verpakken. Boterhamzakjes zijn vaak één standaard formaat, maar bij gripzakjes is dat niet het geval. Ze komen in veel verschillende soorten en maten en kunnen daarom ook voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt! Daarnaast kunnen deze zakjes vaak opgehangen worden, door het gaatje bovenin de zakjes. 

Stazakken zijn zeker ook een goed product

Als je op zoek bent naar een zakje wat rechtovereind kan blijven staan, dan moet je gaan voor stazakken. Deze zakken worden veel gebruikt voor veel verschillende producten. Vaak worden deze zakken gekozen voor het behouden van voedsel. Ze zijn namelijk uitstekend voor het behouden van bijvoorbeeld koffie, poeders, saus en vloeistoffen. Je kunt ze ook gebruiken voor andere producten zoals bijvoorbeeld medicijnen, maar zelfs ook verf en lijm! Als je dus een product moet opbergen wat rechtop moet blijven staan, dan kun je het beste gaan voor stazakken. Deze zakken kun je gemakkelijk meenemen, want ze nemen niet zoveel plek in beslag. Plastic potten nemen meteen al veel ruimte in beslag bijvoorbeeld. Ook zijn deze stazakken veel milieuvriendelijker dan plastic potten. De stazakken worden namelijk gemaakt met gebruik van erg weinig grondstoffen en dat is dus niet belastend voor de aarde!

Geef een reactie