Wonen

Hoe kun je beukenbladluizen bestrijden?

Een beukenhaag is een prachtige en nuttige toevoeging aan elke tuin. Beuken zijn sterk, waardoor ze perfect zijn voor het maken van een dichte afscheiding. Beuken zijn ook erg winterhard, dus je hoeft je geen zorgen te maken over beschadigingen door vorst of sneeuw. Beukenhagen worden veel aangeplant als tuinafscheiding of haag, vanwege hun snelle groei en mooie bladstructuur. De haag kan ook goed gesnoeid worden, waardoor hij een nog strakker uiterlijk krijgt.

Een beukenhaag is een decoratieve aanplanting in de tuin. Beuken zijn groenblijvend en geven veel schaduw en privacy, waardoor ze ideaal zijn voor allerlei soorten tuinen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en hebben ze weinig water nodig. Echter hebben steeds meer huishoudens last van beukenluizen. Beukenluizen zijn kleine, insecten die voorkomen op beukbladeren. Deze luizen kunnen het blad van de beuk verdrogen en verdorren, wat leidt tot verlies van bladeren en potentieel ook afsterfte van de haag. In deze blog bespreken we wat beukenbladluizen zijn, en wat je er tegen kunt doen. 

Wat zijn beukenbladluizen?

Beukenbladluizen zijn kleine, scharlakenrode insectjes die de beukbomen aantasten. De luizen leven van het sap van de beuk, waardoor de takken en bladeren verdrogen en afsterven. De wollige beukenbladluis is vaak het grootste probleem. Deze beukenwolluis wordt vaak vergeleken met witte vliegjes omdat ze opvliegen wanneer de beukenhaag wordt aangeraakt. Symptomen van beukenbladluis zijn witte wasdraden en krullende bladeren. Aan de bovenzijde van het blad ontstaan geelbruine plekken. Deze geelbruine plekken ontstaan door zuigschade. Jonge planten moeten het hierdoor vaak begeven, en dit is erg zonde. Maar kunnen bladluizen in beukenhagen worden bestreden? Beukbladluizen kunnen worden bestreden met de juiste middelen.

Hoe kun je beukenbladluizen bestrijden?

Heb je ook veel last van beukenbladluizen in jouw beukenhaag? Dan heb je jezelf vast wel eens de vraag gesteld of je bladluis beukenhaag kunt bestrijden. Gelukkig is dat tegenwoordig mogelijk. Beukenbladluizen kunnen worden bestreden met de juiste bestrijdingsproducten. Heb je luis in beukenhaag? Dan kan het raadzaam zijn om beukenbladluis zo snel mogelijk de bestrijden. Beukenbladluis kan worden bestreden met zijn natuurlijke vijand, namelijk de larven van gaasvlieg of Chrysopa. Hierdoor kun je eindelijk weer rustig van de tuin genieten. Je weet tenslotte dat de beukenhaag weer gezond is en dat je niet in paniek hoeft te zijn dat de haag en jonge planten afsterven. Larven van gaasvlieg of Chrysopa bestel je eenvoudig en snel online bij Biogroei. Biogroei heeft een assortiment met 100% duurzame en biologische producten.

Geef een reactie