Algemeen

Fiets kopen, waar moet je allemaal op letten?

 

De auto wordt steeds duurder om te gebruiken en voor mensen met een modaal inkomen, wordt het in principe alleen maar moeilijker. Dat komt doordat de brandstof prijzen heel erg hoog zijn op het moment. Voor een liter-benzine betaal je al gauw 30% extra en hetzelfde geldt voor een litertje diesel. Toch willen mensen vervoer hebben en veel mensen stappen daarom weer over naar een fiets. Fietsen is iets waar veel mensen op neer kijken, maar tegenwoordig zien fietsen er super gaaf uit! Ook is het niet meer zo dat je super hard hoeft te trappen als er tegenwind is. Een fiets kopen is toch wel een flinke uitdaging, vooral als je het al een paar jaar niet meer gedaan hebt. Er zijn zoveel verschillende fietsen en iedere fiets heeft zijn voor- en nadelen. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten? In dit artikel zetten we het allemaal op een rijtje, zodat je precies weet waar je op moet letten.

Elektrisch of standaard?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is, of je een elektrische of een standaard fiets wilt hebben. Een elektrische fiets is over het algemeen een stuk duurder, maar kan in sommige situaties heel erg handig zijn. Veel mensen hebben namelijk moeite met fietsen en dit kan komen doordat ze wat ouder zijn. Oudere mensen hebben ondersteuning nodig bij het fietsen en een elektrische fiets is dan de perfecte oplossing. Ook jongeren kunnen goed gebruik maken van een elektrische fiets en dit is vooral handig als ze er veel kilometers op maken. Wil je een fiets alleen gebruiken voor de dagelijkse boodschappen? Dan is het juist verstandig om een standaard fiets te nemen, zo ben je niet onnodig veel geld kwijt!

Maak een proefrit

Online een fiets kopen is anno 2022 erg handig en eenvoudig. Toch vergeten mensen al snel om een proefrit te maken en dit is onverstandig. Vaak wordt de fiets gebracht door een bezorgdienst van de aanbieder zelf. Je kunt dan een proefrit maken en op deze manier erachter komen hoe de fiets zit. Je moet je altijd comfortabel voelen op een fiets en dit betekent dat de fiets goed afgesteld moet zijn. Merk je dat het zadel te hoog zit? Laat deze dan lager zetten door de aanbieder, zodat je heerlijk kunt fietsen op je nieuwe fiets. Daarnaast kan het ook heel handig zijn om leuke fiets accessoires te bestellen!

Geef een reactie