Wonen

Een douglas schutting is een lust voor het oog

Het is weer lente! En dus komt de tijd er weer aan dat je lekker in de tuin wilt gaan zitten. Wilt ontspannen met een goed boek of met vrienden, in ieder geval lekker buiten. Maar wat nu als je schutting op instorten staat? Dan wordt het misschien nu even tijd om na te denken over een Douglas schutting. Een Douglas schutting is gemaakt van hout van de Douglas spar. Een kaarsrechte boom die erg hard is. Het gaat hier dan ook om hardhout. Je bestelt de losse planken en palen of een complete Douglas schutting gewoon online op hillhouttuinhout.nl. Dan wordt het hele pakket gewoon bij je thuis bezorgd.

Van een Douglas schutting heb je jarenlang plezier

Toch moet je wel op een paar dingen letten voor je de Douglas schutting gaat plaatsen. Je wilt, bijvoorbeeld, altijd voorkomen dat de planken en de palen de grond raken. Kies dus voor een betonpoer voor iedere paal om de schutting vrij van de grond te kunnen houden. Niet alleen wordt het met zo'n betonpoer gemakkelijker om de schutting waterpas te zetten, het is ook het behoud van het hout. Ook is het belangrijk dat je kiest voor RVS bevestigingsmaterialen. Anders zie je al snel dat de spijkers of schroeven gaan roesten en dat geeft lelijke strepen op het hout. Ook zijn RVS bevestigingsmaterialen beter geschikt en hebben ze een langere levensduur.

Een schutting moet aan bepaalde eisen voldoen

Niet alleen moet jij de schutting mooi vinden, je zult ook, waarschijnlijk, even met de buren moeten overleggen. Maar er is meer. Je kunt niet zomaar iedere hoogte plaatsen die je hebt bedacht. Een schutting plaatsen mag altijd, zeker om de achtertuin, maar je bent wel gebonden aan bepaalde voorwaarden. Zo mag een schutting, over het algemeen, niet hoger zijn dan 1,8 meter. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Vergeet de schuttingdeur niet

Ook als je bijna nooit via de achtertuin het huis verlaat, kan het slim zijn om een schuttingdeur in de nieuwe schutting te integreren. Dat is, bijvoorbeeld, handig voor als je de bakken aan de weg moet zetten. Het is ook altijd fijn om een extra vluchtweg te hebben voor als er onverhoopt brand uitbreekt. Maar deze schuttingdeur moet wel goed op slot kunnen. Je wilt immers niet dat ongenode gasten zich via jouw schuttingdeur een weg naar je huis weten te banen. Er zijn deurbeslagen beschikbaar, speciaal voor schuttingdeuren. Dat geeft een veilig gevoel!

Geef een reactie