Wonen

De ideale badkamer

Momenteel is je badkamer niet waar je hem hebben wil. Je komt er alleen om te douchen of je tanden te poetsen, maar je wordt niet vrolijk of ontspannen van de ruimte. Ergens is dat zonde, want met de juiste make-over is je badkamer juist een heiligdom van rust en ontspanning. Dat zou het kunnen zijn. Maar is het dan een kwestie van een ligbad installeren, of een badkamer radiator zwart? Misschien. Lees gauw mee en ontdek jouw droombadkamer. 

In en uit 

Allereerst is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: hoe kom jij tot rust? Dat klinkt misschien als een nul-vraag, als in, ‘waarom is dat hier van belang?’, maar jezelf en je wensen goed leren kennen helpt bij elke make-over, ook die van een gedeelte van je huis. Je brengt tenslotte enorm veel tijd door in je huisje en zo ook in je badkamer, en die kan dus maar beter afgesteld zijn op jou en jouw behoeftes. Iedereen komt namelijk net weer even anders tot rust. Sommige mensen houden van lange, warme douches met allerlei oliën en douchecrèmes, in een badkamer die er nog het meest uitziet als een thuisspa. Anderen vinden het fijn om zo schoon en bijna steriel mogelijk hun ding te kunnen doen, en vinden een badkamer die moderniteit uitstraalt en meer donkere kleuren gebruikt (die makkelijker schoon te houden zijn) ideaal. Sommige mensen willen juist vrolijkheid overal waar ze gaan in het huis. Voor die mensen is juist een badkamer met allerlei kleurtjes en decoraties helemaal hét.

Jouw badkamer 

Ga dus na wat voor soort badkamer bij jou past, en schroom ook niet om online en in winkels te zoeken naar accessoires en designs waar jij helemaal vrolijk van wordt (en vooral ook van tot rust komt). Wees óók niet bang dat je badkamer op dit moment niet leuk vinden meteen hoeft te betekenen dat het hele geval eruit gesloopt moet worden. Zeker als je niet de tijd, het geld of de regelvrijheid hebt om je badkamer nu op die manier een make-over te geven en de hele constructie te veranderen, zouden we dat ook vooral niet doen. Waar het hem vaker in gaat zitten, is in de details. Zoek en vind een aantal pieces voor in je badkamer die hem de sfeer geven die je zoekt. Of het nu donkere kleuren zijn of gouden kranen. 

 

Jouw droombadkamer is dus meer binnen handbereik dan je misschien denkt. Veel succes, en geniet ervan! Ontspan!

Geef een reactie