Algemeen

Heb je een smoking overhemd nodig? Bestel het online

Het zal niet vaak voorkomen dat je wordt geacht in groot gala te komen opdraven. Maar als het dan zover is, dan zul je op zoek moeten naar de perfecte outfit. Hier hoort natuurlijk een smoking bij. Je draagt een smoking wanneer er "black tie" of "avondkleding" op de uitnodiging staat. Maar wat heb je dan nodig? Is een nette combinatie met jasje-dasje genoeg? Mag je zelf de kleur van het smoking overhemd bepalen? En hoe zit dat met die strik? Wanneer je niet bekend bent met de terminologie kan het zomaar zijn dat je een ernstige "faux pas" begaat. En dát wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

Bij een smoking hoort een wit smoking overhemd

Je kunt nog zo'n kleurrijk type zijn, maar als het erop aan komt moet je toch strak in het pak komen opdagen. Ja. Met een wit smoking overhemd. Je kunt niet zomaar ieder overhemd combineren met een smoking, het moet een echt smoking overhemd zijn. Je herkent een smoking overhemd aan de blinde sluiting, de manchetknopen en de geplisseerde voorkant. Ook zijn er verschillende kragen te onderscheiden waarvan de meest bekende wel de "vadermoordenaar kraag" is. Deze kraag staat licht open waarbij de punten naar voren wijzen. Deze kraag is perfect geschikt voor een combinatie met een strik.

Wat heb je nog meer nodig?

Je hebt, behalve het kostuum, dat is het smokingcolbert en de pantalon, ook nog een zwarte strik nodig, een wit pochet, een cumberband en zwarte sokken. Manchetknopen worden bijgeleverd bij het overhemd, maar hoe mooi is het om de (oude) manchetknopen van je vader of je opa te gebruiken? Om het plaatje te completeren moet je ook nog aan de nieuwe schoenen. Zwarte lakschoenen wel te verstaan. Onder een smoking kom je echt niet weg met je sneakers. En trouwens, als je eenmaal een smoking draagt, dan wil je ook dat het hele plaatje klopt. Toch?

Zo'n strik is zo'n gedoe!

Idealiter schaf je een strik aan die je zelf moet strikken. Je kunt daar online allerlei filmpjes en tutorials over vinden. Maar lukt het je niet of twijfel je of je het op de belangrijke dag voor elkaar krijgt? Dan kun je ook een voorgestrikte strik kopen. Dan zit je strik altijd netjes en hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je moet dan wel het bandje dat om je nek gaat even stellen. Je wilt je niet ongemakkelijk voelen in je smoking!

Geef een reactie